fallback

Костадинов: Идеята за ротационен премиер е "върхът на глупостта"

Лидерът на "Възраждане" смята, че трябва да има нови избори

22.05.2023 | 16:31 Автор: Михаела Димитрова

Когато има политическа криза, решението са нови избори, пише го в учебниците по политология. Това каза по време на брифинг във Варна председателят на "Възраждане" Костадин Костадинов.

Според него останалите партии са уплашени от растежа на "Възраждане" и за да не допуснат нови избори, са готови да направят каквото и да било. Той обаче допълни, че не очаква да има правителство. Той смята, че идеята за ротационен премиер е "върхът на глупостта".

И допълни, че президентът Румен Радев няма да връчи третия мандат на неговата партия, защото тя е единствената политическа организация извън т.нар. "вашингтонски консенсус": "Иначе, ако ни бъде предоставен такъв мандат, е естествено, че никой няма да ни подкрепи и ние сме наясно с това", каза още Костадинов, цитиран от "Труд".

Относно хвърлянето на червена боя по сградата на ЕК, Костадинов коментира, че разбира това като похвала за изразената от тях гражданска позиция: "Това, което се случи вчера, се случва редовно по улиците на всички големи европейски градове".

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

fallback
Още от България
fallback