Военновъздушните сили отбелязват своята 102-годишнина

Юбилеят ще бъде отбелязан със зрелищно авиошоу на летище София

11.10.2014 | 12:06 Редактор: Георги Стоянов
Военновъздушните сили отбелязват своята 102-годишнина

Военновъздушните сили отбелязват своята 102-годишнина с авиошоу на летище София. Авиоспектакълът е с вход свободен. Летището отваря врати за посетителите в 11 часа, а летателната програма започва в 13:00ч .

Шеметен висш пилотаж. Маневрен въздушeн бой. Зрелищни авиодесанти - тези и още много изненади очакват феновете на авиацията в рамките на авиошоуто „Това сме ние”, което се организира от българските Военновъздушни сили. В летателната програма ще участват основните типове авиационна техника на ВВС.

С нея ще се покажат елементи от основните мисии и задачи на военната авиация. Предвиден е сложен фигурен пилотаж на малки височини, който ще се изпълни поединично, в двойки и в групи от бойните МиГ-29, МиГ-21, транспортните Спартан и тренировъчните Пилатуси и Албатроси.

Военна полиция ще запознаят публиката с взривоустойчивите си „Пустинни котки”. Военноморските сили ще покажат специални водолазни костюми и оборудване. Жителите и гостите на София, които желаят да посетят авиошоуто днес, могат да ползват автобусната линия 78, която ще има допълнителна спирка на Паметника на Васил Левски в столицата, а последната спирка ще е в района на авиошоуто.

За тези, които ще ползват лични автомобили, ще бъде създаден временен паркинг на южното платно на бул. „Ботевградско шосе” в посока към Ботевград. Пропускането на зрителите ще се извършва през контролно-пропусквателни пунктове. Ще се изземват забранени предмети и вещи като пиротехнически изделия, огнестрелно оръжие и стъклени предмети.