И Дупница протестира срещу избора на Александър Методиев за депутат

Протест срещу него вчера имаше и в Кюстендил

10.10.2014 | 16:13 Редактор:
И Дупница протестира срещу избора на Александър Методиев за депутат
И Дупница протестира срещу избора на Александър Методиев за депутат

И Дупница въстана срещу Александър Методиев, известен и като „бат' Сали“ заради избора му за депутат от листата на ДПС с помощта на гласовете от чужбина. Протест срещу него вчера имаше и в Кюстендил. Там тече подписка с искане за касиране на вота.

Кметът на Дупница Методи Чимов заяви, че не става въпрос за етническо противопоставяне, а за коректен избор, тъй като „бат' Сали“ е получил най-малко гласове от всички останали партии в Кюстендилска област, но заради остатъчния вот влиза в парламента като народен представител.

Протест срещу изборната система имаше и в Ямбол. Там пък симпатизанти на ГЕРБ искат преизчисление на мандатите, тъй като въпреки че са първи по резултат в областта получават един мандат, колкото и предпоследната ДПС, а БСП два. В декларация от ДПС отвърнаха на протестиращите, че законът е такъв и мандатите се определят от формула, която е на ЦИК.

Партията на Местан посочи за пример, че и тя е ощетена в някои региони, като например в Силистра, Видин и Смолян, където партии като АБВ и Атака с по-ниски резултати вземат мандати за сметка на ДПС.