fallback

Борислав Гуцанов: Всичко е възможно, ако постигнем съгласие по ключови въпроси с ГЕРБ

В момента на страната е необходимо стабилно управление, коментира представителят на левицата

09.10.2014 | 09:47 Автор: Мариета Иванова

Мисля, че всичко е възможно, ако постигнем съгласие по ключови въпроси с ГЕРБ. Това заяви в Сутрешния блок на Bulgaria On Air представителят на варненския съвет на БСП Борислав Гуцанов в отговор на въпрос на водещата Йоанна Николова дали е възможно правителство на голяма широка коалиция. Гуцанов уточни, че преди това ръководството на БСП трябва да даде такъв мандат.

„Не по-маловажно е да се стигне до общи виждания между нас и ГЕРБ,“ заяви той.

Гуцанов посочи, че личното му мнение е, че на страната е необходимо стабилно правителство.

„Необходимо е спокойствие на държавата, защото икономиката и парите не искат да има катаклизми, а за да се развива икономиката, е необходимо именно това спокойствие. Ние ще бъдем конструктивни, но заедно с това не можем да отстъпим по определени позиции“, коментира депутатът от „Коалиция за България“ в 42-то НС.

По думите му БСП не мисли да отстъпва по въпроси, свързани с началната реиндустриализация на структуроопределящи предприятия; „Южен поток“ задължително трябва да стане; трябва да се намерят подходи как отново да стартира строителството на „Белене“; удължаването на V и  VI блок на АЕЦ „Козлодуй“ и разширяването с нови мощности в първата атомна електроцентрала; пенсионната реформа, промени в подоходното облагане и т.н.“

Гуцанов коментира още, че няма как да не бъдат проведени определени разговори с ГЕРБ. - „Те са първа политическа сила, ние сме втора и не е нормално да не се проведат определени разговори. Дали те ще стигнат до определено виждане и правителство, било на националното съгласие, било кабинет, който действително да  дава спокойствие, е друга тема. Ние не можем да отстъпим от определени позиции. В противен случай държавата ще се върне към това, което заварихме преди година и половина“, посочи той.

На въпрос дали на определения за 10 октомври пленум на левицата ще бъде направена оценка на изборните резултати, Гуцанов посочи, че „естествено ще има първи анализ“. - „Моята оценка е пределно ясна- хората в България ни казаха, че трябва да отидем малко встрани и не са доволни от това, което сме направили. Независимо, че за мен това беше един успешен кабинет, но резултатите са такива, каквито ги получихме,“ допълни той.

На какви приоритети залагат в Реформаторския блок вижте от коментара на Гроздан Караджов за Сутрешения блок от тук.

 

fallback
Още от България
fallback