Йотова: Всичко е в ръцете на партиите, но нямат сериозен подход

Обявените от ГЕРБ-СДС приоритети са "изказани твърде общо и твърде рамково", смята вицепрезидентът

12.05.2023 | 15:20 Редактор: Вяра Димова
Йотова: Всичко е в ръцете на партиите, но нямат сериозен подход

Надявам се да има редовно правителство и в момента всичко е в ръцете на политическите партии и парламентарните групи. Вчера мина един кръг от преговори и днес ще видим какъв ще бъде резултатът с втората политическа сила.

Това коментира пред журналисти в Пазарджик вицепрезидентът Илияна Йотова по повод предложението на ГЕРБ- СДС за съставяне на правителство.

"Предложението на партия ГЕРБ е да има кутийки, да има квадратчета. Това не е сериозен подход, но може би този път несериозното ще стане сериозно", добави Йотова.

По думите ѝ обявените от ГЕРБ-СДС приоритети са "изказани твърде общо и твърде рамково".

"Живеем повече от две години в политическа криза и аз като български гражданин се надявам, че следващото правителство ще бъде доста по-конкретно, както в ангажименти и решения, така и в срокове. Това вчера ми се видя една обща рамка, без да се каже в каква посока", посочи още вицепрезидентът, цитирана от БТА.

Според Йотова "не е добър сигнал, че днес отново не бяха избрани ръководства на парламентарните комисии". Това според нея "означава, че бюджетът в скоро време няма да влезе за разглеждане".

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)