Лютви Местан: ДПС няма да прави заклинания за непартниране

Това, че ДПС има толкова висок резултат, е добрата новина за България

05.10.2014 | 22:50 Редактор:
Лютви Местан: ДПС няма да прави заклинания за непартниране
Лютви Местан: ДПС няма да прави заклинания за непартниране

ДПС няма да прави заклинания за непартниране, коментира пред журналисти лидерът на движението Лютви Местан. Той допълни, че водената от него партия ще даде своя принос за намирането на решение в тази сложна ситуация. По думите му това, че ДПС има толкова висок резултат-около 500 хиляди гласа, е „добра, възможно най-добрата новина за България, тъй като гласовете, дадени за ДПС, са гласове за националното съгласие”.

По думите му е време да се скъса с изолацията, „със самоцелното отрицание, време е да намерим воля за съгласие, защото пред страната стоят изключително тежки предизвикателства”.

„Нека да преспим с окончателните резултати. Да разчетем правилно какво стои зад вота на суверена и само, ако имаме воля, да намерим най-добрата формула на следващото управление. Дори бих отишъл по-напред- през следващите 8 години България се нуждае от евроатлантически профил на управлението, което ще реабилитира образа на страната като активен, последователен, а не просто формален член на ЕС и НАТО,” коментира лидерът на ДПС.

Той допълни, че  воденото от него движение няма самоцелни амбиции.

„Що се отнася за ниската избирателна активност за Кърджали, съветвам да се съотнесе вота за ДПС, спрямо  година по-рано. Там ръстът е внушителен- с близо 14 хиляди гласа,” заяви Местан.