Борисов: ПП-ДБ да кажат кого искат за партньор, ако не е ГЕРБ-СДС - задкулисието работи

Отговорността е на всички вкупом, хайде да се смирим една година, да измъкнем държавата, призова лидерът на ГЕРБ

21.04.2023 | 15:28 Редактор:

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов попита ПП-ДБ с кого се виждат да управляват.

"Разбираме тяхната категоричност, че с ГЕРБ няма да управляват в първия мандат. Молим за отговор - партията на ПП-ДБ казват, че във втория мандат искат да направят правителство с подкрепата на кой? Да назоват поименно с кой. Формулировката "с всички, които искат" означава с никой", заяви Борисов. 

Той посочи, че от отговора на въпроса зависи кворума, кое ще е мнозинството, което ще защитава работата на министрите и приоритетите. 

"Ако няма задкулисие, което в момента да преговаря, отговорът на този въпрос би бил много интересен. Вариант А - очакваме подкрепа от ГЕРБ. Да седнем на една лидерска среща и да уточним тази подкрепа в какво се изразява. Ако е еднократно натискане на копчета - а след това? Ако имат договорка с други партии, да го заявят, тогава ние ще се опитаме в първия мандат да предложим същото, което те предлагат, само че рискът при нас е то да мине", каза още Борисов.

Лидерът на ГЕРБ подчерта, че ако се стигне до връчване на трети мандат - резултатът е ясен: "Заминаваме на избори. Отговорността е на всички вкупом, хайде да се смирим една година, да измъкнем държавата". 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)