fallback

Очаква ни дъждовна сряда с температури до 19 градуса

В края на седмицата нова вълна ще донесе валежи и захлаждане

19.04.2023 | 07:06 Автор: Тодор Петров

Денят ще започне с минимални температури в страната от 6 до 11 градуса, по морето - около 10. През деня ще се задържи дъждовно с повече валежи и слаби гръмотевични бури в Източна България. Следобед от запад на изток дъждовете ще спират, а облачността ще се разкъсва. 

Вятърът ще бъде слаб от запад със скорост до 20 км/ч. Максималните температури ще са от 11 до 19 градуса, по морето до 14-15, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Над планините ще има разкъсана облачност. Преди обед ще бъде значителна с валежи, над 2000 м височина ще превали мокър сняг. Вятърът по високите части, над 2200 м височина, ще бъде умерен от югоизток със скорост до 40 км/ч. 

В четвъртък следобед след временно спиране на валежите от север ще се спуска порция по-хладен и влажен въздух. В петък следобед отново ще превалява, като през нощта срещу събота валежите ще спират. 

В събота нова вълна от североизток ще донесе дъждове и захлаждане, като в планините ще превали и сняг. В неделя прогнозата е за дъждовно време.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

fallback
Още от България
fallback