ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ решиха: Росен Желязков става председател на 49-ото НС

Двете най-големи формации са изготвили общ списък със законопроекти

18.04.2023 | 16:44 Редактор: Вяра Димова

Вече имаме изработена обща законодателна програма с "Продължаваме промяната - Демократична България". Росен Желязков ще е председател на 49-ото НС. Ако парламентът работи повече от 3 месеца, ще има ротация. "Продължаваме промяната - Демократична България" ще излъчи председател на правната комисия. Ако се стигне до ротация, ще бъде сменен и председателят на правната комисия.

Това заяви Десислава Атанасова от ГЕРБ в кулоарите на парламента след срещата с "Продължаваме промяната - Демократична България", пише "24 часа".

Двете най-големи парламентарно представени формации са изготвили общ списък със законопроекти, който ще предложат на останалите политически сили. Те касаят реформите по Плана за възстановяване и устойчивост, присъединяването на България към еврозоната и Шенген, законопроекта за защита от домашно насилие. 


1
0 rate up comment rate down comment 0
Анонимен
преди 1 година
Прегърнаха се за "най-важните" законопроекти, които или увреждат интересите на повечето български граждани, или въобще не ги касаят-Еврозона, Шенген и Истанбулската конвенция /Закон за защита срещу домашното насилие/. Сигнализирай за неуместен коментар