Пламен Димитров: Не бива да се сещаме за условията на труда, когато има инциденти

Фабриката "Миджур" е имала необходимите за работа разрешителни

02.10.2014 | 14:41 Редактор: Мариета Иванова
Пламен Димитров: Не бива да се сещаме за условията на труда, когато има инциденти

Не бива да се сещаме за условията на труда, когато има инциденти с жертви, коментира за предаването "Полиграф +" с водещ Светла Петрова председателят на КНСБ  Пламен Димитров.

Фабриката "Миджур" в Горни Лом е получила всички разрешения за работа. За съжаление обаче, не всичко там реално е било изрядно и това е станало ясно още при проверка през август.

В деня на трагичния взрив, отнел живота на 15 души-1 октомври, е бил тестван нов продукт, коментира  Димитров. По думите му това може да е една от причините за инцидента.

Още по темата

Председателят на КНСБ подчерта, че най-тежките проблеми в завода за взривни вещества и обезвреждане на боеприпаси  е старата техническа баса и използвана технология, „с която се работи,“ наред с „липсата на каквито и да било правила и инструкции за самия производствен процес“.

Димитров посочи още, че според експертни оценки концентрацията на взривни вещества в завода е била много голяма. Той поясни, че взривът при грешка при утилизация на мини не бил толкова силен.

Димитров коментира, че синдикална организация на работещите във фабриката няма. Въпреки това, синдикатите не бягат от отговорност, коментира Димитров.