Приказка като по ноти за Хари: Успехите се постигат и с доза упорство и инат

За семейство Младенови от Ловеч ритъмът е водещата стъпка към успеха на сцената и в живота

09.04.2023 | 14:16

За семейство Младенови от Ловеч ритъмът е водещата стъпка към успеха на сцената и в живота. Приказка като по ноти за Хари започва в един съвсем обикновен ден.

"На 6 години баща ми влезе в стаята и ме попита какво искам за рождения ми ден. Поради незнайно каква причина, му казах, че искам цигулка. 21 години по-късно пак съм с нея", разказва Хари Младенов. 

Той завършва музикалното училище "Любомир Пипков". Своя връх в кариерата достига в Амстердам, където е концерт-майстор на младежкия европейски симфоничен оркестър, а понякога и солист.

И докато за Хари класическата музика е най-близко до сърцето, неговите родители, които също са музиканти, предпочитат ритмите на балканската и етно музиката.

"За мен специално музиката е възпитание и всички добри качества, които може да носи човек със себе си. Това, че той се занимава с класическа музика, е било наша мечта. Моя и на Феруска. Защото аз не съм имал възможност да уча в музикално училище. Искахме те наистина да бъдат грамотни музиканти. Това нас ни радва, че те намират посоката, която търсят. Двамата ще се допълват много добре – класика и джаз", разказва бащата на Хари.

Братът на Хари се отличава с увлечението си по джаз ритмите. 

"Един човек може да се прецени много лесно по това каква музика слуша, с какъв манталитет и с каква нагласа я слуша. Много е важно да се разбере, че циганската музика е най-докосващата на Балканския полуостров. Тя се слуша не само от роми. В нея има изключително много чувственост", разказа братът на Хари - Еви Младенов. 

И допълва: "Колкото и талантливи да бъдат, талантът не винаги е достатъчен да постигнеш успехите си".

"Успехите се постигат и с доза упорство и инат", категоричен е Хари.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни Бисер Петков.