fallback

Сигнал от София: Болен служител в кухня на заведение с детски кът

Ако видите нередност, подайте сигнал в HelpBook

05.04.2023 | 22:22 Автор: Анисия Иванова

Инспекторите от БАБХ регулярно извършват проверки на хранителни обекти из цялата страна по планов контрол и по сигнали и жалби на граждани. Основните несъответствия са предлагане на храни с изтекъл срок на годност, без документи за произход и без етикетировка, несъответствия по сграден фонд, незадоволително хигиенно състояние, както и нерегистрирани по Закона за храните работещи обекти.

В платформата на Helpbook.info ежедневно получаваме оплаквания за лоша хигиена в заведения, където се предлага храна и напитки. Ето какво пише наш потребител от София: "Бих искала да подам сигнал, че в кухнята на Capella play, в Мега мол, Люлин на 01.04.2023 г. служителка от персонала на кухнята работеше без предпазна маска, а видимо не беше здрава. Служителката пиеше лекарства и впръскваше спрей в гърлото си. Считам за недопустимо заведение, в което се приготвя храна, още повече за деца, да бъде допускан в кухнята във видимо недобро здравословно състояние и без лична предпазна маска.“

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info!

Снимка: БГНЕС

 

fallback
Още от България
fallback