fallback

Чака ни дъждовна сряда, температурите падат до нулата

В планините ще вали мокър сняг

05.04.2023 | 07:06 Автор: Петя Кръстева

Минималните температури в страната ще бъдат от 0 до 9 градуса, в Добруджа и в западните полета - отрицателни, на места. Ще се задържи дъждовно с валежи главно в южните и в източните райони. В населените места валежите ще бъдат от дъжд, а в планините - на над 2000м височина, ще вали мокър сняг.

Следобед постепенно валежите ще отслабват, най-късно на юг от Бургас. Вятърът ще бъде слаб от запад-северозапад със скорост до 20 км/ч. Максималните температури в страната ще са от 5 до 11 градуса, а по морето до 12, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Над планините ще бъде облачно с превалявания от дъжд и сняг. Вятърът по високите части, над 2200 м, ще бъде умерен от запад-северозапад със скорост до 40 км/ч. 

У нас в четвъртък ще превалява главно в западните райони, постепенно дъждовете ще спират и дневните температури ще достигат 9-14 градуса. В петък и събота преди обяд ще има слънчеви часове, а следобед ще превалява дъжд. В неделя пролетните дъждове ще бъдат често явление в цялата страна. 

Гледайте цялата прогноза във видеото.

fallback
Още от България
fallback