Преасфалтират Дунав мост две само година след откриването му

Ремонтът започнал началото на месеца, а причината е появилите се дупки по платното

27.09.2014 | 14:13 Редактор: Георги Стоянов
Преасфалтират Дунав мост две само година след откриването му

Причината - некачествено строителство в резултат на което пътната настилка е осеяна с множество дупки в лентата от Румъния за България. Ремонтът започнал началото на месеца, а причината е появилите се дупки по платното. Така фирмата изпълнител на моста предприела цялостно преасфалтиране на едната лента на моста от Румъния към България.

„Остава да се довърши хидроизолацията и да се положи нов асфалт. От другата страна ще бъде само частично отстранен проблема и ще се преасфалтира”, казва Владимир Андреев – изпълнителен директор „Дунав мост 2 Видин- Калафат”

А дотогава шофьорите преминаващи моста ще трябва да заобикалят дупки, за да преминат границата.

„Не е нормално, виж тук асфалта, как се надигнал...значи това е прибързана работа, усвоени пари и нищо повече. В цяла Европа слагат асфалт минимум 20 см, а тук слагат 5...”, коментира български шофьор.

Добрата новина е, че ремонт е за сметка на фирмата изпълнител на моста, защото настилката все още е в гаранция. Румънците също ще трябва да оправят пропадналите участъци на платното след моста.

„Имаме разговор и уверението, че до края на септември ще бъде отстранен проблема, за да можем да влезем в зимния сезон с нормална настилка и осигурим зимно поддържане”, посочва Андреев.

Въпреки дупките, статистиката сочи, че движението по Дунав мост 2 постоянно нараства. За година и три месеца по него са преминали над 650 хиляди автомобила.