fallback

Изложба популяризира България като атрактивна туристическа дестинация

26.09.2014 | 19:10 Автор: Васил Детелинов

30 снимки, уловили едни от най-хубавите места в България са подредени във фоайето на зона "Заминаващи" на Терминал 1 на летище София.

Изложбата е част от фотоконкурса: "България - атрактивна туристическа дестинация". С нея страната ни ще отбележи утрешния Световен ден на туризма. Телевизия Bulgaria On Air е медиен партньор на инициативата.

Фотоконкурсът се провежда за шести път. Тази година в него се включиха над 400 фотографи от цялата страна с повече от 500 снимки с интересни места и традиции от различни места в България. Първата награда получи снимката на криминалиста от Велико Търново Мирослав Момински. Кадърът е наречен „Спрялото време в село Гела“.

„Улових автентична българска традиция, която може би вече е на изчезване и все по рядко се вижда. Как навремето хората са се трудили и по какъв начин. Мисля, че успях да го запечатам по добър начин. Дори разговарях с орача, който е облечен по автентичен начин с родопски дрехи. Мисля, че се получи много добър кадър, който след време ще има сантиментална стойност.“- каза Мирослав Момински.

Мястото на изложбата не е избрано случайно. Организаторите се спират на  летището, защото искат да покажат на чужденците какво ги очаква у нас, а при заминаване да запазят хубавите спомени от България. Според заместник-министъра на икономиката и енергетиката Бранимир Ботев чрез популяризирането на туризма икономиката ни може да тръгне нагоре.

„Туризмът е както витрината на България- една прекрасна витрина, една прекрасна страна, каквото сме ние. Това е и структурно определяща за България индустрия.“- подчерта  зам.-министърът на икономиката и енергетиката Бранимир Ботев

Изложбата ще остане на Терминал 1 до края на месеца. След това ще бъде преместена на Терминал  2

 

 

fallback
Още от България
fallback