Градусите скачат още, термометрите ще показват до 22°

Дъждът ще премине в сняг в планините в нощта срещу неделя

09.03.2023 | 07:19 Редактор: Петя Кръстева

Денят ще започне с променлива облачност. Преди обед облачността ще започне да се разкъсва повече над западните райони. Минималните температурите ще започнат да се пошиват и ще бъдат в интервала между 4 и 10 градуса, а по морето - между 8 и 9 градуса. Това прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Вятърът ще бъде слаб от запад със скорост до 20 км/ч. Вероятността за валежи е малка, но въпреки това е възможно да превали в крайните северозападни райони. Максималните температури в страната ще са между 16 и 22 градуса, а по морето - до 21. Над планините ще бъде ветровито с разкъсана облачност, повече над Родопите. Вятърът по високите части - на над 2200 м височина, ще бъде умерен от запад-югозапад със скорост до 40 км/ч. Максималните температури на над 2500 метра височина ще бъдат около минус 3 градуса, а на 1500 метра - около 5.

У нас в петък ще се заоблачи от запад  и ще има дъждове следобед, а количествата на места ще достигат до 8-12 л/м2. В събота нова облачна вълна от запад ще донесе валежи. През нощта срещу неделя в Предбалкана и в планините дъждът ще премине временно в сняг. В неделя ще се понижат температурите, ще превали главно в източните части от страната. В Стара планина и в Родопите ще вали мокър и тежък сняг. 

Гледайте цялата прогноза във видеото.