fallback

Седмицата започва със студено време, постепенно ще се затопля

Максималните температури днес ще са от 4 до 10 градуса

13.02.2023 | 07:06 Автор: Тодор Петров

Сутринта валежите в източните райони ще спират и от запад облаците ще се разкъсват. Сутрешните температурите ще бъдат от минус 7 до 0 градуса, в Добруджа и в северозападните райони на места до минус 6 - минус 8, а по Черноморието около нулата. 

Преди обяд ще бъде слънчево над цялата страна. Следобед от север на юг ще премине облачна вълна, с повече облаци над източните райони, но без валежи. Вятърът ще бъде слаб до умерен от северозапад, следобед ще промени посоката си и ще бъде от юг със скорост до 20 км/ч. Максималните температури ще са от 4 до 10 градуса, по Черноморието - до 6, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

През следващите дни времето над Балканите ще се подобрява. Снеговалежите ще спират, въздушната маса ще се стабилизира и ще има присъствие на повече слънчеви часове. През новата седмица ни очаква леко повишение на температурите. 

Във вторник сутрешните мъгли бързо ще се разсеят, а следобед за кратко в страната ще се заоблачи. В сряда ще има повече облаци, ще превали слаб сняг. В четвъртък и петък преди обед в ниските места и поречията ще има мъгли, а следобед повече слънце - температурите ще се покачват.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

fallback
Още от България
fallback