Решено е - ученикът с оръжие от Френската гимназия остава, но в самостоятелна форма на обучение

Той беше временно отстранен от училище

31.01.2023 | 19:25 Редактор: Вяра Димова

Развитие по казуса с ученик, влязъл в час с пистолет във Френската гимназия в столицата. 18-годишният Боян беше временно отстранен от училище миналата седмица, веднага след инцидента. Днес на педагогически съвет в присъствието на един от родителите на ученика, беше взето решение, той да премине в самостоятелна форма на обучение.

Тази вечер се проведе и родителска среща между родителите на учениците от 12 клас и директора на гимназията. Полярни са мненията на родителите. Според част от тях ръководството не е взело адекватни мерки, не е оказало необходимата подкрепа както на учениците, така и на родителите. 

Според други - отстраняването на ученика и решението за самостоятелна форма, ще донесе необходимото спокойствие сред учениците и родителите.

"Чувала съм за подобни случаи. Мисля, че директорът е с вързани ръце. Няма достатъчно правомощия", разказа един от родителите.

"Училището застана в позиция, в която вместо да успокои, стана обратното - дистанцира се от тяхното поведение", смята друг родител.

В четвъртък ученик от 12 клас извади пистолет в час по история. Инцидентът стана между 14 и 15 часа. На място пристигна полиция, която отведе ученик.