fallback

Опасни дрифтове тормозят жителите на Горна Оряховица: Участват и момичета, страшно е

Само през изминалата седмица са станали две катастрофи

26.01.2023 | 19:00 Автор: Искра Ангелова

Жители на Горна Оряховица се оплакват от опасни дрифтове по главните улици на града. Само през изминалата седмица са станали две катастрофи.

Младежи, шофиращи с екстремна скорост, са все по-честа гледка по улиците на Горна Оряховица. Така сряда вечерта млад шофьор се завърта по таван с колата си пред къща на главна, а недалече от първия инцидент друга кола се заби в дърво.

"Те са тръгнали да си правят дрифтове, гонки и колата се обърнала на този завой, който е изключително опасен. Колата трябва да се кара много бавно, при нула градуса. Колата се е обърнала много, много пъти. За 45 години помня поне 10-15 пъти, в които са влизали вътре в къщата", сподели Тони Петков.

"Това е поредната катастрофа, не знам хората как се справят с този стрес и емоции", коментира Стела Бакърджиева.

Ограниченията се спазват през деня, но вечер никой не може да спре младежите, казват живеещите в района.

"Вечер се събират деца, които са между 18 и 22, има и 25-годишни. Събират по 15-20 коли, изчакват да премине трафикът след 22- 23 часа и започват дрифтове, каране", допълни Тони.

"На по 18-20-22 години са, има и момиченца сред тях, също шофьорки. Поне от три години е така, през лятото е невъзможно да спим на отворени врати и прозорци. Тук е нещо страшно и не е тайна за абсолютно никого", подчерта още Стела.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

fallback
Още от България
fallback