fallback

Евакуират 350 души в село Странско, община Димитровград

Има скъсана язовирна стена, съобщи кметът на Димитровград Иво Димов

06.09.2014 | 11:42 Автор: Мариета Иванова

350 души се евакуират в село Странско, община Димитровград. Причината е скъсана язовирна стена след поройните валежи от изминалата нощ, съобщи за агенция Фокус кметът на Димитровград Иво Димов. Той допълни, че „екипи на Пожарната бяха на мястото и преди скъсването на стената и оказваха помощ на възрастни хора, чиито домове са под вода. На територията на селото има два язовира и този, на който се скъса стената има опасност да залее два квартала”.

Бедствена е ситуацията и в община Гълъбово, според кмета Николай Тонев. Пред БТА той посочва, че особено тежко сега е положението в селата Априлово и Обручище. От сутринта са евакуирани няколко семейства от село Разделна.

Жители на село Бисер са били евакуирани заради поройните дъждове, които са паднали в района, това съобщи кметът на селото Златка Вълкова пред Bulgaria ON AIR. Мерките са по-скоро превантивни и хората са настанени в по-високите части на селото, съобщиха от местната администрация. Язовирът, който стана причина за наводнението през 2012, е в добро състояние. По думите на кмета на село Бисер за момента няма опасност от приливна вълна и са взети нужните мерки за предотвратяване на евентуално бедствие.  

 

fallback
Още от България
fallback