fallback

БСП скромно откриха предизборната си кампания

Социалистите представиха управленската си програма

05.09.2014 | 17:16 Автор: Мариета Иванова

Със кратка церемония Коалиция „БСП лява България” откри предизборната си кампания и призова за пълна мобилизация вляво. Социалистите акцентираха на социалните си намерения, анонсираха и готовността си да продължат изграждането на „Южен поток“.  

Вместо с традиционните народни песни и хора, БСП изложиха управленската си програма след изпълнение на химна от симфоничен оркестър.

Със спестените от церемонията пари, социалистите отчетоха, че са осигурили отоплението на две училища в Мизия, в които учат около 350 деца.

Именно с подобна социална политика Михаил Миков направи заявка за нов опит на БСП да управлява страната. „Ние искаме силна държава, не силна власт за един човек,“ заяви лидерът на социалистите. - „Държава, която може да влезе в икономиката и да регулира. Да прецени нуждите на човека от селото до столицата и ние имаме силата и волята да дадем такава политика“.

Според заместник-председателя на БСП Янаки Стоилов изборите не са предопределени. Стоилов обяви 12 червени линии, от които БСП няма да отстъпи. Сред тях са прогресивно облагане на доходите на физически лица и семейно подоходно облагане. Безплатно образование и здравеопазване, пенсионна реформа, съобразявайки пенсионната възраст с продължителността на живота.

Реиндустриализация и продължаване на енергийните проекти, но съобразени с европейските екологични стандарти. Янаки Стоилов посочи още, че социалистите са против  нови санкции срещу Русия. Той допълни, че БСП може да участва в управленска коалиция, но само след постигане на конкретни и публично и оповестени условия.

 

fallback
Още от България
fallback