fallback

Облачно и ветровито време, остава топло за сезона

Максималните температури ще са от 12 до 18 градуса

06.01.2023 | 07:11 Автор: Тодор Петров

Денят ще стартира с минимални температури от 3 до 11 градуса, в западните райони до плюс 8. Преди обяд ще бъде ветровито и с разкъсана облачност, с повече облаци над северните райони. Жълт код за силен вятър е обявен за 18 области. Той е в сила за цяла Северна България, както и за областите Пазарджик, Пловдив и Сливен. На места поривите могат да стигат до 90 километра в час. 

Следобед от север ще се спуска по-хладен въздух. Вятърът ще отслабва, а облачността над южните и източните райони ще бъде значителна. 

Максималните температури ще са от 12 до 18 градуса, по морето - до 15, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова. Над планините ще бъде ветровито и с разкъсана облачност. Натрупаната снежна покривка е между 8-21 см, а в Банско - малко повече до 25 см.

Над Балканите от запад на изток бързо ще преминават облачни вълни и ще се редуват топли и по-хладни и влажни въздушни маси. Над България времето ще бъде ветровито със значителна облачност.

В събота ще проникне хладен и по-влажен въздух от север-северозапад и следобед в източните райони ще превали дъжд, а в планините - мокър сняг. В неделя ще превали слабо в Рила и Родопите, късно следобед и през нощта валежи се очакват по Черноморието. 

В понеделник се задават плътни облаци от запад с дъждове в западните и източните райони. Във вторник ще се задържи дъждовно, с по-интензивни валежи в Западна България, а в планините ще вали мокър сняг.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

fallback
Още от България
fallback