Разкриха местонахождението на Грозев, той говори онлайн пред депутатите

От "Възраждане" атакуваха словесно разследващия журналист

05.01.2023 | 18:48 Редактор: Тодор Петров

Разследващият журналист Христо Грозев се яви на онлайн изслушване в комисията за контрол на службите за сигурност. Той беше обявен за издирване от Руската федерация.

Депутатите от "Възраждане" възразиха Грозев да бъде определян като разследващ журналист. Според тях той е "агент за влияние".

"Това, което имаме като спомени от неговата работа в България, са спекулативни сделки, опити за овладяване на медиите, проблеми с българското правосъдие и съдебни дела между съдружници. Неща, които малко се различават с героичния ореол, който опитвате да му изпишете", заяви Николай Дренчев от "Възраждане".

"За мен няма съмнение, че дейността ми на журналист през последните 7 години е причина, под една или друга форма, за тази атака от страна на Руската федерация", посочи самият Грозев.

От съображения за сигурност депутатите от комисията решиха да спестят точното му местонахождение. По-рано служебният премиер Гълъб Донев разкри, че благодарение на български и чуждестранни тайни служби Грозев е влязъл в Европа и в момента се намира в своя дом във Виена.

Какво очаквате да се случи с качеството на живот в България през 2023 г.?

Животът ще става все по-скъп и все по-труден. Инфлацията ще продължи да изпреварва ръста на заплатите.
70%
Ситуацията у нас ще се подобри. Инфлацията ще бъде овладяна, доходите ще нараснат значително.
8%
Очаквам 2023 година да бъде същата като изминалата - няма да има никаква промяна в страната.
16%
Не ме интересува особено, намирам начини да се спасявам сам.
5%
Общо 2659 гласа

Снимка: БГНЕС