Бургаски пожарникари с фотосесия, облечени и с кауза: Не изхвърляйте домашните си любимци

Огнеборците не мислят да последват примера на австралийците и да направят по-провокативен календар

03.01.2023 | 17:54 Редактор: Петя Кръстева

Бургаските пожарникари заснеха фотосесия с кучета от приюта в Бургас и издадоха календар. Целта е повече хора да осиновят домашен любимец.

Пожарникарят Добри Кавалеров е сред първите отзовали се на каузата.

"Нямам домашен любимец. За мен това беше голямо удоволствие да се снимаме с животинките, да се опознаем с тях, да си поиграем", разказва той.  В приюта е видял много изоставени животни, заради което оправя призив към всички - да не захвърлят домашните си любимци.  

Бургаските пожарникари вече втора година правят кампания с благотворителни календари. Миналата година тя беше насочена към децата на загиналите пожарникари. 

"Приехме идеята с усмивка, с желание, с мотивация и общото мнение беше, че трябва да помогнем - да дадем всичко от себе си и да стане една добра кауза", категоричен бе Валентин Великов. 

Огнеборците се шегуват, че не мислят да последват примера на австралийските пожарникари и да направят по-провокативен календар. 

"Акцентираме на други наши достойнства, не че бихме отстъпили на тях, но гледаме нашите календари да бъдат по-изискани и с определена кауза", обобщи главният инспектор от РСПБЗН - Бургас Асен Асенов.

Календарът може да бъде закупен от приюта за кучета. Цената му е 20 лв. 

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.