Реформаторският блок обяви листата си

РБ отива в парламента като гарант за нормално и стабилно управление, заяви Меглена Кунева

30.08.2014 | 15:45 Редактор: Ирина Георгиева
Реформаторският блок обяви листата си

Реформаторският блок отива в парламента като гарант за нормално и стабилно управление. Това заяви Меглена Кунева на на пресконференция на лидерите на Реформаторския блок, които представиха водачите на листите си за народни представители на предсрочните парламентарни избори на 5 октомври. Реформаторите заявиха още, че ще се борят за 40 места в 43-тото народно събрание.

Листите на Реформаторите са сериозна стъпка към възстановяване на връзката между партиите от десницата и сериозните десни независими представители в българската местна власт. Заради поста заместник кмет на район Младост между 2003-2007 година, Божидар Лукарски поема 23 МИР В София. В 24 МИР София първи ще е Петър Москов, заради силното влияние на ДСБ  в района. След това разпределение, за Меглена Кунева остава листата в 25 МИР София.

"1 човек 1 листа. В българия на гражданите няма човек който да е в 2 листи, целта повече изява на месните ни структури. Не дублираме листи, не водя друга листа и не присъствам на каквото и да е друго място." - заяви Меглена Кунева.

"Ние твърде вярваме, че това е най-добрата и достойна листа, която представя Реформаторският блок и най-добрата за България изобщо." - коментира Божидар Лукарски.

Водачите на листите не са избирани по квоти на партии, а по гражданското удобрение на регионално ниво Във Варна начело на листата е Радан Кънев, Касим Дал ще бъде водач в Силистра, а Корман Исмаилов в Кърджали.

"Листите на Реформаторския блок дават един много ясън знак и знакът е, че етническият модел Ахмед Доган свръши, европейският етнически модел започва с тези изброи и с Реформаторския блок. Общи листи на хора с различна вяра, с различна вяра, но с общи непоколебими демократични ценности." - добави Радан Кънев.

Очаквано в Плевен листата ще води Найден Зеленогорски. Издигнатият през 2011 година от СДС кандидат за президент, Румен Христов поема 19 избирателен район – Русе. От Реформаторският блок си обещаха 40 места в следващото народно събрание, тъй като са категорични, че ГЕРБ няма да успее да събере пълно мнозинство.