fallback

Кметът на Бургас след кошмара с автобуса: Двама са в тежко състояние, сред ранените има деца

9 са в болницата в Хасково, в Свиленград са 4, в Харманли са 6, съобщи Димитър Николов

11.12.2022 | 21:55 Автор: Тодор Петров

Кметът на Бургас Димитър Николов опитва всячески да помогне на пострадалите в автобусната катастрофа. Той даде и повече подробности за инцидента, като използва за това профила си във Facebook.

"Автобус с бургаска регистрация е катастрофирал на връщане от екскурзия от Кавала. Има ранени и един починал. Събирам информация, за да се опитаме да помогнем. Свързал съм се с болницата в Хасково. Очаквам информация за състоянието на ранените, както и информация от фирмата превозвач", съобщи Николов.

6 от жените, включително екскурзоводката, са в болницата в Хасково и са настанени в хирургия и ортопедия с наранявания, но няма опасност за живота им, според уверенията на директора на болницата. Има още хора, които в момента се диагностицират в спешното отделение, стана ясно от думите на бургаския кмет.

"Пътниците са били 47. 19 са пострадалите, 9 са в болницата в Хасково, в Свиленград са 4, в Харманли са 6. Двама от пострадалите са в по-тежко състояние, сред пострадалите са и две деца. Разговарях с директора на Спешна помощ, имаме готовност утре сутринта да транспортираме част от пациентите към Бургас", обяви Николов.   Вече тръгна автобус от Бургас, който да прибере хората без наранявания.

fallback
Още от България
fallback