fallback

Служителите на Пристанище Бургас са готови на бунт

Те са против уволнението на директора Николай Тишев и връщането на длъжност на Диян Димов

27.08.2014 | 16:37 Автор: Ирина Георгиева

Служителите на Пристанище Бургас са готови на бунт. В декларация до Министерството на транспорта синдикатите се обявиха против уволнението на директора Николай Тишев и връщането на длъжност на Диян Димов, който управляваше пристанището по времето на ГЕРБ. Основното притеснение на работниците, е че Димов е защитник на идеята за поетапно закриване на 4 корабни места, около Морска гара и превръщането й в зона за отдих.

Ако проектът бъде реализиран и се ликвидират корабните места около 150 работници ще останат без работа. Според плана за Зоната за обществен достъп теренът около Морска гара трябва да стане свободен за граждани, а товарно- разтоварната  дейност прекратена.

„Единственото ни желание е да работим и да си запазим работните места.” - заяви Нели Попово, председател на КТ  ”Подкрепа” в Пристанище Бургас.

„При всички случаи сме готови на стачни действия, ако се престъпи към закриване на работни места.Има много начини да бъде ликвидирано едно пристанище” - допълни Сергей Янков, председател на Синдиката на пристанищните работници.

Заповедта за уволнение на Николай Тишев се оказа, че все още не е пристигнала в пристанището и той е на работното си място. По думите му една от причините за готвената смяна, е че той настоява да бъдат запазени работните места и да се търси компромисен вариант за изпълнението на проекта.

„Явно е някаква наказателна мисия. Тази позиция за запазване на работните места съм поддържал през последната една година и един месец.” - заяви Николай Тишев, директор на Пристанище Бургас.

На сайта на транспортното министерство обаче вече има официална информация, че Диян Димов е новият изпълнителен директор на пристанище Бургас. Той не беше открит за коментар.

 

fallback
Още от България
fallback