Шефът на МВР: Хиперактивността на Сашко му е помогнала да оцелее

Назначена е съдебно-медицинска експертиза

21.11.2022 | 13:39 Редактор: Ваня Кузманова

Много добри новини за малкия Александър от Перник. От днес 12-годишното момче, намерено след 9 дни издирване, вече е преместено от реанимацията на "Пирогов" в болнична стая за наблюдение. 

Прогнозите на лекарите са добри. До дни се очаква детето да бъде изписано, а с него предстои да работят психолози. 

"Направи се оценка на здравословното му състояние и детето е в добро общо състояние. Няма някакви наранявания или повреди, които да имат пряка опасност за живота на детето или неговото здраве. Възстановява се адекватно. Така че смятаме, че всичко ще продължи и ще мине както трябва. Привеждаме го днес от реанимация в нормална стая. Ще го наблюдаваме още малко и ще го изпишем", заяви изпълнителният директор на "Пирогов" д-р Валентин Димитров. 

Продължава разследването около изчезването му. Проверяват се всички възможни версии, съобщи вътрешният министър Иван Демерджиев. 

По думите му случаят е сложен, заради заболяването на детето и непредвидимите му реакции. 

"Болестта на детето донякъде е проблем, донякъде е разрешение на ситуацията, в която е изпаднало. То е могло да намери храна, в такова състояние е било, могло е да намери и вода. Тази хиперактивност до голяма степен му е помогнала да оцелее в тези условия до момента, в който вече е загубило възможността да се движи толкова бързо. Така че, докато детето беше активно и беше в движение, беше изключително трудно да го намерим предвид това, че то не се отзовава на шумове и на сигнали, а обратно - плаши се и това ни затрудни изключително много", посочи Демерджиев.  

Бащата на момчето е заявил пред полицията, че никой не се е свързал с него с искане за откуп, преди Александър да бъде открит. От прокуратурата съобщиха, че ще бъде направен обстоен преглед на мястото, където беше открито детето. Назначена е съдебно-медицинска експертиза. 

Вижте повече в репортажа.

Снимка: Facebook
 


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 година
Дяволът го заведе на това зловещо място, и му даде сила да издържи, та го и запази съвсем здрав. Сигнализирай за неуместен коментар