Корабът на Greenpeace Rainbow Warrior пристигна на Морската гара във Варна

Целта на визитата е да се популяризира добивът и използването на зелената енергия

20.08.2014 | 16:33 Редактор: Ирина Георгиева
Корабът на Greenpeace Rainbow Warrior пристигна на Морската гара във Варна

Корабът на Greenpeace Rainbow Warrior пристигна днес, 20 август на Морската гара във Варна. Целта на визитата е да се популяризира добивът и използването на зелената енергия. Кораб на екологичната организация посещава страната ни за трети път.

На Морската гара във Варна акостира ветроходът на екологичната организация Greenpeace. Визитата е част от Средиземноморското турне на кораба- посланик за енергийна рeволюция. Той е тръгнал през юни от Испания. Greenpeace има 3 кораба. Този е най-новият и първият, построен за нуждите на организацията. Пуснат е на вода през октомври 2011г. Максималната му скорост е 15 възела. Той ще обиколи 10 държави.

"Идваме от Констанца. Корабът ще остане тук повече от 10 дни, защото след като приключим с мисията си, ще му бъде направен планов ремонт." - коментира Пеп Барбал, капитан на ветрохода.

Във Варна корабът ще подкрепи кампанията за чиста енергия. Според представителите на Грийнпийс възобновяемата енергия има огромен потенциал.

В рамките на 5 дни във Варна ще бъдат представени възможностите за използване на възобновяеми енергийни източници на ниво домакинство и община. На 23, 24 и 25 август ще има свободен достъп до кораба и който желае, може да го посети.