Приключи хубавото време - температурите падат, ще вали все по-често

През уикенда градусите чувствително ще се понижат

11.11.2022 | 07:04 Редактор: Тодор Петров

Денят ще започне с минимални температури в страната от 6 до 13 градуса, по морето - до 9-10. Над страната ще преобладава значителна облачност, по-плътна над северните райони. Следобед в Дунавската равнина ще превали дъжд, а в Стара планина преваляванията ще са от дъжд и сняг. Вятърът ще бъде слаб от север-северозапад, със скорости до 20 км/ч. 

Максималните температури ще са от 11 до 16 градуса, по морето - до 14-16, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Над планините в ниските места видимостта ще бъде намалена. През деня облачността ще се увеличи и главно в Стара планина ще превали дъжд и сняг. Вятърът по високите части, над 2200 м височина, ще бъде умерен от северозапад с до 40 км/ч. 

През следващите дни у нас ще бъде студено. През уикенда чувствително ще се понижат температурите с чести валежи от дъжд, а по планините - от сняг. Повече ще вали в западните и южните райони. 

В понеделник и вторник мъглите ще бъдат често явление. Във вторник следобед ще има повече слънце. В сряда ще бъде ветровито с разкъсана облачност.

Гледайте цялата прогноза във видеото.