РБ подкрепи исканията на вътрешния министър за честни избори на 5 октомври

Реформаторите настояват и за смяна на МВР шефове

18.08.2014 | 16:20 Редактор: Ирина Георгиева
РБ подкрепи исканията на вътрешния министър за честни избори на 5 октомври

Реформаторският блок подкрепи мерките, предложени от служебния вътрешен министър Йордан Бакалов, за осигуряване на честни и свободни изброи на 5 октомври. По думите им служебният кабинет също трябва да вземе спешни мерки и срещу назначенията в ръководствата на полицейските управления, направени в последните дни на кабинета Орешарски. Предстои среща с вътрешния министър, на която реформаторите ще изложат списък с конкретни имена по области.

Реформаторите отново призоваха и служебния министър-председател Георги Близнашки за незабавно свикване на Министерски съвет за отмяна решението и разрешителните за строеж на проекта Южен поток.

"Мерките, които министър Бакалов обяви, действително са хубави, но се надяваме да не останат само пожелания, а нещо повече. Има доста областни директори на дирекции на МВР по места, които бяха назначени в последния момент от предишното правителство с идеята да помагат на определени политически сили и не е тайна кои - БСП и ДПС в определени региони при организацията и провеждането на тези избори. Съставям един списък с имена и ще помолим министър Бакалов да вземе отношение по този въпрос и настина влиянието на тези хора чрез съответните кадрови промени да бъде максимално ограничено." - коментира Божидар Лукарски от Реформаторски блок.