fallback

Облачно начало на седмицата с максимални температури между 15 и 24 градуса

Във вторник и сряда ще има сутрешни мъгли, а през деня ще бъде слънчево

07.11.2022 | 07:12 Автор: Ваня Кузманова

Минималните температури в страната ще бъдат от 5 до 10 градуса, по Черноморието до 14. През деня повече облаци ще има над източните и западните райони. Превалявания се очакват следобед в планинските райони от Югозападна България. 

Вятърът ще бъде слаб от североизток със скорост до 20 км/ч. По високите части на планините ще духат умерени ветрове от югозапад със скорост до 30 км/ч. Максималните температури ще бъдат от 15 до 24 градуса, а по Черноморското ни крайбрежие - до 17 градуса, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Ивана Дилова. 

Над планините следобед ще има облаци и валежи, по- интензивни в Рила и Пирин, а над 1500 м ще вали сняг. Вятърът по високите части, над 2200 м ще бъде свеж, от юг-югоизток до 40 км/ч. Максималните температури над 2500 м височина ще бъдат около 0 до 2 градуса, а на 1500 м до 7-8 градуса. 

Във вторник и сряда ще има сутрешни мъгли, а през деня ще бъде слънчево. В четвъртък и петък времето ще бъде динамично, с бързо преминаващи облачни системи - от запад на изток, но без валежи. Ще започне постепенно захлаждане.  

Гледайте цялата прогноза във видеото.   

fallback
Още от България
fallback