Манолова: Връщането на хартиените бюлетини означава манипулация и кражба на гласове

Лидерът на "Изправи се, България" предупреди, че партиите в парламента нямат намерение да правят правителство

04.11.2022 | 12:14 Редактор: Ваня Кузманова

Протест срещу връщането на хартиената бюлетина. Проявата беше организирана от политическите формации "Изправи се, България", МИР и гражданското движение "Системата ни убива".

Техни активисти разпръснаха копия от сгрешени протоколи от последните избори, в които е използвана хартиена бюлетина. Такива копия протестиращите връчиха и на депутатите. 

По този повод лидерът на "Изправи се, България" Мая Манолова заяви: "Противопоставяме се на позорния опит да бъдат върнати хартиените бюлетини. Това би означавало манипулация на изборите и кражба на гласове. ГЕРБ, ДПС и партията на Нинова не могат да печелят избори по друг начин. Затова връщат хартията, за да влязат в следващото Народно събрание през задния вход".

По думите на Манолова този парламент ще остане в историята като най-зловредният парламент, защото гласува износ на оръжие, хартиената бюлетина и връща статуквото. 

Според лидера на "Изправи се, България" коалицията, която връща статуквото си избра и председател на парламента и така статуквото се връща със съдействието на хартиената коалиция.

Пълен позор за депутатите, които за краткия живот на парламента няма да направят нищо за хората, а ще направят така, че да се крадат гласове и да се манипулират изборите", не спести критиката си Мая Манолова. 

Тя предупреди, че партиите в парламента нямат намерение да правят правителство, нито да се занимават с проблемите на хората - доходите, сметки, поскъпването на живота. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


1
1 rate up comment rate down comment 0
П.К.
преди 1 година
Потрошената латерна къде бе изчезнала? Много постни бяха всички коментари по световните проблеми без нейното участие. Непременно да бъде абонирана за постоянно присъствие. За никаде не сме без любезните и и мъдри предложения... Сигнализирай за неуместен коментар