fallback

Пожар във влака София-Варна, пътниците са евакуирани навреме

Гасенето на огъня продължава и в момента

03.11.2022 | 21:09 Автор: Ваня Кузманова

Пожар във влака София-Варна. Инцидентът е станал край Каспичан. Леко пострадал е единият от машинистите. Пет пожарни коли са изпратени на място.

Според очевидци пламъците се виждат от автомагистрала "Хемус". По разписание композицията е трябвало да тръгне от столицата в 13:15 и да пристигне във Варна в 20:55. Към 19:45, десет минути преди Провадия и десетина минути, след като е тръгнала от Каспичан, влаковата композиция се е запалила в предната си част. Пътниците са се събрали в задната част.

По първоначална информация няма пострадали пътници. Към мястото на инцидента са изпратени два противопожарни екипа от Шумен и три от Нови пазар.

"На излизане от гара Каспичан може би на 4-5 км. Композицията е от 4 вагона. Пали се вагонът след локомотива и са изгорели първи и втори вагон. В момента доизгасяваме двата вагона. Пътниците са евакуирани, но докато не влезем да проверим двата напълно изгорели вагона, няма как да твърдим, че няма загинали и пострадали", заяви директорът на РДПБЗН - Шумен - комисар Иван Иванов.

fallback
Още от България
fallback