Йотова в Израел: Над половината българи не вярват на информациите за войната

"Медии и спасение" е темата на тазгодишната среща

02.11.2022 | 14:53 Редактор: Тодор Петров
Йотова в Израел: Над половината българи не вярват на информациите за войната

Разговорът за отричането на насилието и омразата и връщането към ценностите на цивилизацията е дело на медиите. Разчитам на вас, колеги, заедно да говорим за тези важни теми. 

С тези думи вицепрезидентът Илияна Йотова приветства гостите и участниците в XVII Световна среща на българските медии, която се организира от БТА и се провежда в Йерусалим и Тел Авив.

"Медии и спасение" е темата на тазгодишната среща, посветена на предстоящата през 2023 г. 80-годишнина от спасяването на българските евреи. 

"За тези събития трябва да говорим, мълчанието убива не само спомена, но и общочовешките ценности – мир, състрадание, солидарност, толерантност", изтъкна Йотова.

Основна тема в изказването на вицепрезидента бяха дезинформацията, фалшивите новини и борбата с тях. 

"Бушуващата война в Украйна е в центъра на Европа и за Европа е кошмарната действителност на дезинформацията. Скорошно проучване показва, че повечето от половината от българите не вярват на информациите за войната", подчерта Йотова.

"Битка, която се води с думи, може да бъде спечелена само с думи. Това е моето послание към всички", завърши изказването си вицепрезидентът.