fallback

Флашмоб пред руското посолство заради сваления малайзийски самолет в Украйна

Организатори на събитието бяха политическата коалиция „Десните“

17.08.2014 | 17:30 Автор: Мариета Иванова

На 17 август се навършва един месец от свалянето на малайзийския самолет над Украйна. С флашмоб пред руското посолство в България група от новата политическа коалиция „Десните“ отбелязаха трагичния инцидент, при които загинаха 298 души.

В политическата формация влизат партията на Надежда Нейнски- "Синьо единство" , Единната народна партия - с лидер Мария Капон, и Българският демократически форум.  

Участниците във флашмоба подредиха макети на самолети и поставиха до оградата на посолството венец от бели рози и цифрата 298, колкото са жертвите на трагичния полет на Малайзйските авиолинии паднал в Украйна.

В събитието се включиха около 20 души представители на политическия съюз „Десните“, които поискаха пълно разследване и наказание за виновните за свалянето на пътническия самолет. „Видно е, че политиката на Путин днес показва как имперските интереси могат да вземат жертви на невинни хора. Трябва да кажем,че Украйна трябва да бъде напусната от инвазията на Путин, защото е видно, че тероризмът, който се проектира няма как да бъде подкрепян. Защото не може да се мери свободата и мира в тонове консерви и хиляди кубични метра газ, заяви лидерът на ЕНП Мария Капон.

Участниците във флашмоба разпънаха и транспарант, с който призоваха страната сама да избере пътя на евроинтергацията. Събитието продължи около 15 минути при засилено полицейско присъствие.

 

fallback
Още от България
fallback