fallback

Василев "върна топката" при Радев: Служебният кабинет да изпрати бюджета за разглеждане

Той отхвърли обвиненията на президента, че "Продължаваме промяната" опитват да създадат "интриги"

28.10.2022 | 13:40 Автор: Ваня Кузманова

В понеделник президентът Румен Радев ще покани "Продължаваме промяната" на консултации за съставянето на кабинет. Като "интрига" - така президентът определи твърдението на "Продължаваме промяната", че от "Дондуков" 2 са оказвали натиск Радостин Василев да не става председател на парламентарната спортна комисия.

"Важно е консултациите да продължават, но е важно да има ясно разбиране в политическите партии, че е нужен диалог, и то конструктивен диалог. И определянето на ясни общи цели в името на бъдещето на България. Сами виждате, че цикълът избори след избори не е най-удачен", посочи президентът Радев. 

Държавният глава коментира и обвиненията на Радостин Василев, че е имало обаждане от президентството да не бъде той председател на спортната комисия.

"Очаквам българският парламент да произвежда закони, а не евтини интриги", каза Радев. 

Последва и контра отговор от "Продължаваме промяната". 

"Аз съм напълно съгласен с него и призовавам служебния кабинет да изпрати бюджета, с удоволствие бихме разгледали бюджета и бихме се погрижили за сигурността на българските фирми и граждани в следващата година", заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев. 

Асен Василев отхвърли обвиненията на президента, че "Продължаваме промяната" опитват да създадат "интриги". 

"Сюжетът беше започнат от това, че изведнъж ДПС силно се заинтересуваха от комисията по спорт", каза Асен Василев.  Радостин Василев отказа коментар пред нашия екип.

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

fallback
Още от България
fallback