fallback

АБВ настоява за бързо оздравяване на КТБ

От партията на Първанов определиха позицията на ключови държавни институции по въпроса с банката като „неадекватна“

15.08.2014 | 12:48 Автор: Мариета Иванова

Закъснели, но правилни стъпки - така АБВ определи действията на служебното правителство за КТБ и по-конкретно изработването на бърза адекватна оценка на кредитния портфейл и на потенциала на реалния ресурс на банката. От партията на Първанов остро разкритикуваха прокуратурата и решенията на Българската народна банка и кабинета „Орешарски“ и настояха оздравяването на КТБ да не е за сметка на данъкоплатците.

От АБВ подкрепиха част от кадровите промени, правени от кабинета „Близнашки“. Сред тях е отстраняването на Георги Христозов от Борда на Българския енергиен холдинг.

Назначението на Ваньо Танов за шеф на Агенция „Митници“ обаче бе определено като риск за системата, след като е осъждан два пъти от Варненския административен съд.

На предстоящите предсрочни избори за парламент АБВ ще се яви в коалиция с "Обединен блок на труда, български лейбъристи, Българска партия либерали и Федерация Активно Гражданскo Общество.

Представени бяха и част от водачите на листите – Ивайло Калфин ще води в 25-ти МИР София и Варна, ген. Михо Михов – Бургас и Ямбол, Николина Чакардъкова - в Благоевград.  

 

 

 

fallback
Още от България
fallback