fallback

HelpBook: Некачествено месо от магазин, молбата е за проверка от БАБХ

Ако видите нередност, подайте сигнал в платформата

26.10.2022 | 21:50 Автор: Анисия Иванова

В платформата на Helpbook.info наш потребител алармира, че закупил свинско месо от голям хранителен магазин в София, но впоследствие останал изненадан: "Цветът на продукта беше нормален, нямаше особен или странен мирис. Но когато го сложих в тигана и започнах да го пържа, потече бяло от него, отдолу излезе нещо като сажди? Месото стана с много странна коричка, детето го опита и го изплю, също и аз го опитах - странен вкус, но не на месо? Не посмях да го глътна. Може би с това месо готвят и на топлата витрина и тогава не се усеща? Не знам, там пазаруват възрастни хора, да не се натрови някой. Едната част съм я запазила, мога да я дам за изследване." Молбата е БАБХ да извърши проверка.

С молба за проверка към същата институция ни писаха от област Шумен: "В област Шумен, село Лозево, има фирма за транспорт и хотел на кучета. Моля да бъде извършена проверка за налична регистрация в БАБХ, лиценз за дейността, спазено ли хуманно отношение към животните, както и дали има данни за развъдна дейност, и идентификация на животните."

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Снимка: Pixabay

 

fallback
Още от България
fallback