fallback

Партиите и Радев в синхрон: Никой не бърза с мандатите за съставяне на кабинет

Митов: Предложението на ГЕРБ за изпращането на военна помощ за Украйна е най-доброто решение

25.10.2022 | 13:47 Автор: Ваня Кузманова

Първи коментари дойдоха от партиите в парламента за старта на консултациите при президента и за заявката на държавния глава, че няма да бърза с връчването на първия мандат.

ГЕРБ, "Продължаваме промяната" "Български възход" и "Демократична България" адмирираха предложението на президента Румен Радев. По думите им това ще даде време на парламента да разгледа удължаването на Бюджет 2022 и евентуално гласуване на Бюджет 2023.

"Опцията бързи избори би произвела сегашната ситуация и ние бихме били поставено пред същите задачи. Единствената разлика, която би се отразила на политическите сили, е темата за отговорността. Кой ще е виновен в това Народно събрание да сформира управляващо мнозинство", заяви Томислав Дончев от ГЕРБ. 

"Право е на президента да прецени как трябва да бъдат раздадени мандатите, колко време ще отнемат отделните консултации. Има много неща, които трябва да се свършат", каза Андрей Гюров от "Продължаваме промяната".

"Парламентът има нужда от малко повече време, защото виждаме как от първите дни се започна с висок ток в разговорите между партиите, но постепенно той се нормализира", коментира Стефан Янев от "Български възход". 

ТРЯБВА ЛИ ДА ИЗПРАТИМ ОРЪЖИЕ НА УКРАЙНА?

А според Даниел Митов предложението на ГЕРБ за изпращането на военна помощ за Украйна е най-доброто решение. Но според останалите политически формации предложенията трябва да минат през външна военна комисия.

ГЕРБ се обявиха и за връщането на хартиените бюлетини, но против са от "Възраждане", "Български възход" и "Демократична България".

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback