Вигенин: Няма да бъде постигната управляваща коалиция в този парламент

Зам.-председателят на НС подчерта, че са готови да водят преговори с "Продължаваме промяната"

22.10.2022 | 12:41 Редактор: Петя Кръстева
Вигенин: Няма да бъде постигната управляваща коалиция в този парламент

"Направихме необходимото, за да заработи парламента - не сме въодушевени от този избор, но трябваше да направим необходимото, за да работи парламента. Трябва да приемем новия бюджет, законите за Плана за възстановяване и устойчивост да дойдат парите от Брюксел. Няма как да затворим този парламент преди да е започнал работа", заяви зам.-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин.

"Видяхте, че не постигнахме съгласие по други кандидатури и се спряхме на най-възрастният депутат за председател. Трябва да сме наясно, че ако искаме да постигнем нещо за България и българските граждани в оставащото време на този парламент, което според мен не е много, трябва да работим активно и ефективно", категоричен бе той. 

Според Вигенин няма да бъде сформирана коалиция, която да управлява. Той припомни отново, че не биха подкрепили мандат на ГЕРБ, ДПС и "Възраждане".

"Няма смисъл да водим разговори по отношение на първия мандат, ако те си сформират някакво друго мнозинство, ние оставаме опозиция, ако не успеят - отива във втората политическа сила. Готови сме да водим разговори с "Продължаваме промяната".

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във  Facebook ТУК