Близнашки помоли Станишев да подкрепи Кристалина Георгиева

Кристалина Георгиева ще посети Мизия

13.08.2014 | 16:55 Редактор: Ирина Георгиева
Близнашки помоли Станишев да подкрепи Кристалина Георгиева

В днешното редовно правителствено заседание участие взе и еврокомисаря Кристалина Георгиева. С екипа на професор Близнашки тя е обсъдила общата ситуация с наводненията у нас и в Европа.

Стана ясно, че Кристалина Георгиева ще посети днес Мизия. Заедно с нея бедстващия район ще посети и вътрешният министър Йордан Бакалов. Двамата ще бъдат информирани от председателя на БЧК Христо Григоров за предоставената досега помощ на пострадалите от наводнението хора.

Кандидатурата й за заместник-председател на ЕК и върховен представител по въпросите на външната политика на ЕС също е била тема на разговор,съобщи премиера Близнашки. По думите му шансовете Георгиева да получи постовете са големи. Той е изпратил и писмо до председателя на Партията на Европейските социалисти Сергей Станишев, с което го моли за съдействие.

"Призовавам го да съдейства за тази изключителна възможност българин да заеме най-високите и ключови постове в ЕС. Оставаме отворени за по нататъшни разговори и диалог с него. Ние като българи трябва да направим това усилие без оглед на партийната принадлежност. Мобилизираме всички български евродепутати и цялата ни дипломация, евродепутати без оглед на кое политическо  семейство  принадлежат." - коментира Близнашки.