fallback

НСТС не постигна консенсус по 3 данъчни закона за догодина

Одобрение имаше само по промените в Закона за акцизите и данъчните складове

20.10.2022 | 18:55 Автор: Ирена Бакърджиева

Националният съвет за тристранно сътрудничество разгледа актуализираните проекти на данъчни закони за 2023 година. 

"Не постигнахме консенсус от гледна точка на различните данъчни закони, които гледахме в момента. Нашето предложение за необлагаем минимум и ръст на данък печалба и намаление на данък ДДС на 15% да се изравнят ставките не го виждаме. За следващата година е хубаво, че не се удължават диференциращите ставки за ДДС за хляба и брашното, тъй като се видя, че не водят до намаление на цената", заяви Любослав Костов от КНСБ.

Представителите на държавата, бизнеса и синдикатите не постигнаха консенсус по 3 проекта на данъчните закони за догодина - по Закона за данъка върху добавената стойност, Законите за корпоративното подоходно облагане и Законите за данъците върху доходите на физическите лица.

"По отношение на текстовете, които обсъждахме днес, ние не подкрепихме само Закона за данъчното облагане на физически лица. Данъчното облекчение за деца беше увеличено значително, но не през Закона за стандартните текстове, а през Закона за бюджета, и това се случва вече втора година", посочи Ваня Григорова от КТ "Подкрепа".

Одобрение имаше само по промените в Закона за акцизите и данъчните складове.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback