fallback

Кристалина Георгиева на посещение в Мизия

В акцията по възстановяване на щетите се включват седем души, лишени от свобода

13.08.2014 | 12:16 Автор: Ирина Георгиева

Българският еврокомисар Кристалина Георгиева, която отговаря за реакцията при кризи в ЕК, ще посети днес, 13 август пострадалия от наводнения град Мизия. Заедно с нея бедстващия район ще посети и вътрешният министър Йордан Бакалов. Двамата ще бъдат информирани от председателя на БЧК Христо Григоров за предоставената досега помощ на пострадалите от наводнението хора. Очаква се началникът на дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" Николай Николов да ги запознае на място с работата на екипите, условията, при които са настанени евакуираните, както и с нанесените щети от наводнението.

„Основната причина за наводненията в Мизия са обилните валежи, паднали за два дни, които надминават месечната норма от два до три пъти в трите горни общини на водосбора. И архаичната инфраструктура за защита от вредно въздействие на водите“, категоричен е Асен Личев, директор на дирекция “Управление на водите” в МОСВ", написа ведомството във фейсбук страницата си.

Междувременно стана ясно, че седем лишени от свобода души се включват в акцията по възстановяване на щетите от наводнението в град Мизия. Решението е взето по изричното разпореждане на заместник министър-председателя и министър на правосъдието Христо Иванов, предаде пресцентъра на МП. Те съобщават, че на 13 август още 20 затворници ще бъдат изпратени на терен, за да подпомогнат действията по отводняването и почистването в градската част.

Първата група, която вече е на място, работи в едни от най-засегнатите зони, а именно двете училища в града – Основно училище „Цанко Церковски” и Професионална гимназия по химически технологии „Васил Левски”. На екипите са подсигурени предпазни маски, ботуши и ръкавици.

fallback
Още от България
fallback