fallback

Разследват причините за наводнението в Мизия

Обект на проверката са всички 27 язовира в област Враца

12.08.2014 | 13:20 Автор: Ирина Георгиева

Още по темата

Следователи и експерти разследват причините, довели до наводнението в Мизия, обект на проверката са всички 27 язовира в област Враца. Водоемите са по водосбора на река Скът. Областният управител на Враца и кметът на Борован отрекоха твърденията, че два язовира със скъсани стени са станали причина за наводнението в Мизия.

Местната власт отчита като причина за бедствието и ненавременните действия за ограничаване силата на приливната вълна. Областният управител на Враца инж. Венцислав Василев категорично отрече в региона да има язовир с разрушена стена.

Днес, 12 август започва оглед на отводнените до момента къщи. Остава нуждата от доброволци, както и от дарения ма дълготрайни храни.

Междувременно в момента раздават по 850 лева на всяко от домакинствата, пострадали от наводненията в "Аспарухово", предаде агенция Черно море. Първоначално определената сума беше 630 лв, а до увеличението се стигна, след като списъкът с правоимащите бе редуциран от 533 на 412 души.

Актуализацията бе извършена от община Варна. Освен пари пострадалите аспаруховци получават също и хранителен пакет, дезинфектанти и завивки.

Общата сума, която днес ще бъде раздадена, е в размер на 350 000 лева, събрани чрез дарителски sms-и от БЧК.

fallback
Още от България
fallback