fallback

Митрофанова и беларуският посланик у нас остават без покани за откриването на НС

"Русия е страна агресор, който нападна свой съсед", заяви Надежда Йорданова

13.10.2022 | 14:07 Автор: Искра Ангелова

При откриването на новия български парламент на 19 октомври няма да бъде поканена руската посланичка Елеонора Митрофанова. Това стана ясно след спешната среща в Народното събрание на парламентарните групи.

Инициативата за срещата беше на "Демократична България" с предложението Митрофанова да не бъде поканена. Подкрепа е била получена от "Продължаваме промяната", ГЕРБ и ДПС. "Възраждане" и БСП са възразили срещу това решение.

А позицията на "Български възход" е била да се вземе решение на придържане към общата европейска позиция. На откриването на новия 48-и парламент няма да бъде поканен и посланикът на Беларус.

От "Демократична България" смятат, че позициите на ДПС и ГЕРБ са поправителни, тъй като те не са взели отношение първия път.

"Задължителен списък за поканване няма. Преценка на страната домакин е кой да бъде поканен", заяви Надежда Йорданова от "Демократична България".

"Русия е страна агресор, който нападна свой съсед. България остро осъжда този акт. В този случай България ще се държи достойно и ще заяви ясно своята позицията", допълни тя.

Снимка: Facebook

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback