fallback

Проф. Близнашки издаде заповеди за назначаването на първите зам.-министри

Министърът на правосъдието за момента няма да номинира свои заместници

11.08.2014 | 16:34 Автор: Ирина Георгиева

Служебният премиер Георги Близнашки издаде заповеди за назначаването на първите заместник-министри. Между тях има представители на бизнеса и научните среди, някои - като в министерствата на регионалното развитие, здравеопазването и вътрешните работи са били на тези постове и в предишното служебно правителство на Марин Райков. Освен управленските екипи на служебните министри до няколко дни с кратки биографии, служебният министър ще представи и своите съветници.

Служебният министър на правосъдието Христо Иванов за момента няма да номинира свои заместници. Причината - евентуалните атаки срещу посочените до момента имена. По думите на Иванов днешното извънредно заседание на ВСС е сварило неподготвен служебния кабинет.

Възможно е България да проведе повторен избор на изпълнител на българския участък на проекта "Южен поток", ако се наложи. Това заяви служебният вицепремиер Екатерина Захариева по време на представянето на екипа си. Тя уточни, че това може да се случи, само ако търгът бъде поискан от ЕK. По думите й в момента Брюксел проверява дали са спазени всички изисквания около избора на изпълнител.

Служебният вицепремиер Захариева ще има четирима зам.-министри за двете ведомства - министерство на регионалното развитие и на ивестиционното проектиране.

fallback
Още от България
fallback