В Садовец усетиха по болезнен начин изтеглянето на пътноподдържащите фирми

Третокласният път не е ремонтиран от изграждането си през 80-те години

11.10.2022 | 13:52 Редактор: Искра Ангелова

Недоволство в плевенско село заради спрян ремонт, който е бил чакан с десетилетия. Пътноподдържащите фирми спрели работа заради неизплатени заплати.

Дългоочакваният ремонт на пътя в плевенското село Садовец е започнал през пролетта. Но вместо да приключи в края на септември, пътните строители изтеглили машините още през август. Причината - неизплатени средства на пътноподдържащи фирми.

Два месеца по-късно недоволството сред хората расте, защото придвижването е трудно, а автомобилите се чупят ежедневно.

"Нашето село прилича като че ли от войната - разкопаха, не се работи ефективно", сподели жителят на село Садовец - Иван Иванов.

Най-трудно е за възрастните хора и майките с деца. "Паднах, за да се кача на автобуса", оплака се друга жителка на селото.

"Слезеш ли на шосето, не можеш да се качиш на тротоара обратно с колело, с количка, просто невъзможно", категорична е Лидия. "Автобусът не иска да минава, идва до центъра. Линейки и те не искат много да идват, защото е трагедия", посочи Георги Ниновски.

Третокласният път през плевенските села Крушовица и Садовец не е ремонтиран основно от изграждането си през 80-те години на миналия век. Кметът предлага да се направи частичен ремонт.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК