fallback

Затоплянето на времето продължава, на места в следващите дни ще превали

Максималните температури са от 20 до 25 градуса

10.10.2022 | 07:14 Автор: Теодора Патронова

Днес минималните температури в страната ще са от 9 до 12 градуса, а по Черноморието до 12-13. Сутринта над западните и северни райони ще има мъгли и ниски облаци, а на юг ще има повече слънце. По-късно облачността временно ще намалява, а късно следобед от запад ще се увеличава. Валежи не се очакват. Вятърът ще бъде слаб от изток, със скорости до 20 километра в час.

По високите части на планините ще духат слаби до умерени ветрове от запад, със скорости до 30 километра в час. Максималните температури - от 20 до 25 градуса, а по Черноморското ни крайбрежие до 23-24, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Ивана Дилова.

Над планините ще има разкъсана облачност, следобед планинските върхове ще бъдат в облаци. Вятърът по високите части, над 2200 метра, ще бъде умерен, от запад със скорост до 30 километра в час . Максимални температури над 2500 метра височина - около -5 до 6 градуса, а на 1500 метра до 11-12. 

Затоплянето ще продължава. Във вторник ще се заоблачава от запад, ще превали в планините от югозападните райони. В сряда и в четвъртък ще превалява в западната половина от страната, ще се задържи сравнително топло, с дневни температури до 23-24 градуса. В петък ще превалява в западните и в източните райони и леко ще захладнее. 

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback