fallback

Здравният министър върна на поста освободения директор на „Пирогов“

Мирослав Ненков прекрати и процедурите по отстраняването от длъжност на директорите на университетската болница "Георги Странски" в Плевен и Онкоболницата в София

07.08.2014 | 15:57 Автор: Мариета Иванова

Служебният министър на здравеопазването д-р Мирослав Ненков върна на поста освободения в последните дни на кабинета “Орешарски” директор на “Пирогов“. Д-р Стоян Миланов беше отстранен със заповед на бившия здравен министър Таня Андреева от 23 юли. Д-р Ненков прекрати и процедурите по отстраняването от длъжност на директорите на университетската болница "Георги Странски" в Плевен и Онкоболницата в София.

Успоредно с това е започнала проверка и по отношение на слуховете за сменени директори и на други лечебни заведения. Заради информацията, че директорът на „Пирогов“ е уволнен, лекари от лечебното заведение излязоха на протест, който по-късно се превърна в символична благодарност към служебния министър на здравеопазването.

„Излязохме, защото искахме да покажем, че сме абсолютно несъгласни с решението и тази смяна на директора на „Пирогов“, която е направенa абсолютно задкулисно, без той да бъде предупреден. Същевременно ние смятаме, че той много добре изпълнява своите задължения, функции и тези програма, с която е бил избран,“ коментира Асен Балчев, началник на Първа травматологична клиника.

Бившият здравен министър Таня Андреева не е посочила до момента мотивите си за отстраняването на Миланов. От болницата заявиха, че няма посочени мотиви и в протоколите за уволнение на Стоян Миланов, а за рокадите са научили от медиите.

Повече по темата вижте от репортажа и видео файла.

 

fallback
Още от България
fallback